Обратно към пълната версия на статията »

"Нито за медали, нито за оставка", каза Борисов за граничните полицаи

"Нито за медали, нито за оставка", каза Борисов за граничните полицаи
A A+ A++ A

Няма умисъл и граничните полицаи нито са за медали, нито са за оставка, каза за инцидента в Средец премиерът Бойко Борисов. Пред журналисти в Доспат, където бе за откриването на спортна зала, той определи случая със застреляния афганистанец като "нелеп инцидент".

Борисов е изчакал да излезе експертизата на криминалистите и медиците, преди да говори по случая. Тя доказвала, че е имало рикошет при изстрела.

"Отзвукът в Европа е, че тук в България е най-добре пазената граница. Пари си имаме и си пазим границата, такива каквито са ни ангажиментите. Ако почнат да дават пари не е хубаво, защото значи друго", посочи Борисов.

По думите на премиера висшите ръководители от Брюксел са признали, че патрулът е действал така, както е трябвало. "50 срещу трима е доста неравно", коментира Борисов.

Предприетите мерки за охрана на границата са достатъчни и допълнителни не са нужни, смята премиерът. По негово мнение българската граница се пази най-добре от всички шенгенски.

В Средец, където живее граничният полицай, произвел фаталния изстрел, започнаха няколко подписки в негова защита. В София също се организирали чрез Фейсбук поддръжници на тезата за неговата невинност.

"Не съдете граничния полицай, той е герой!"; "Долу ръцете от МВР!"; "Мобилизация - да освободим България от чуждата окупация!", са част от плакатите, които носеха участниците в акция на около 100 човекапред парламента.

#Бойко Борисов #Средец #нелеп инцидент