Агенция „Новините“ с награда „Медия на бъдещето“ от форума в Давос

Агенция „Новините“ с награда „Медия на бъдещето“ от форума в Давос
Издателят на „Новините“ Максим Бехар с наградата в Конгресния център в Давос.
A A+ A++ A

Българската агенция „Новините“ получи наградата на Световния комуникационен форум в Давос „Медия на бъдещето“.

Наградата се дава всяка година, като за нея се борят проекти от целия свят, номинирани от организаторите на базата на тяхно независимо проучване.

Жури от 28 души от същия брой държави гласува в Давос тайно за победителя в тази категория.

Създателят и председател на Борда на „Новините“ Максим Бехар получи наградата на галавечеря в престижния Morosani Schweizerhof Hotel, аплодиран от цялата зала.

„Това е изключително признание за колегите ми в „Новините“, за всички екипи от старта на проекта през март 2001 година до днес, когато вече имаме не само английско, но и българско и руско издание“, каза Максим Бехар.

„Много е важно една медия да бъде свободна, интелигентна и да се пази от агресията и бруталните нападки или от евтините сензации в информациите и коментарите си. Според мен точно този факт – спокойствието и независимостта в нашите новини, е надделял журито да ни присъди тази изключително престижна награда“, допълни той.

„Новините“ са една от най-влиятелните български онлайн медии, както и една от първите в България (създадена преди 13 години) с издания на английски език (novinite.com), на български (novinite.bg) и на руски (novinite.ru).

Повече от 85 000 читатели от целия свят се осведомяват всеки ден за събитията от тези издания.

Всекидневника на английски език онлайн – Sofia Morning News, и на български – „Новините“, получават безплатно близо 100 000 абонати.

Novinite.com (Sofia News Agency) e основан през 2001 г. от българския журналист, бизнесмен и PR експерт Максим Бехар. Стартът на новинарския сайт с новини в реално време е на 11 март 2001 г. Първият брой на единствения български англоезичен ежедневник The Sofia Morning News излиза на 1 юни 2001 г. Впоследствие е създаден и седмичникът The Sofia Weekly.

Novinite.bg е основан на 22 октомври 2011 г. Оттогава онлайн са публикувани близо 66 000 статии, анализи и коментари, десетки интервюта и стотици снимки. Онлайн ежедневникът „Новините“ е създаден на 1 февруари 2012 г.

Novinite.ru стартира на 7 януари 2013 г., изграден по модела на англоезичната медия Novinite.com, с цел да информира рускоговорещите читатели в България, Европа, Азия и навсякъде по света за събитията в България, в Европейския съюз и за водещи световни новини в различни сфери.

#Новините #Novinite.bg #Novinite.com #novinite.ru #икономически форум #Давос #Максим Бехар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »