Радев за ЧЕЗ: Правя срещи с отговорните институции, които имат отношение по въпроса

Радев за ЧЕЗ: Правя срещи с отговорните институции, които имат отношение по въпроса
A A+ A++ A

„По закон ЧЕЗ е част от националната инфраструктура с пряко отношение към въпросите на националната сигурност. Затова всякакъв въпрос, че това е банална сделка на едно търговско дружество е нещо, с което ни заблуждават”, заяви президентът Румен Радев.

„С оставка на министъра на енергетиката не приключва случаят, а генерира въпроси. Явно става въпрос за схема за скрито придобиване на дружеството. Въпросът е кой и защо крие своите намерения”, добави Радев.

„Без ресурси някой получава огромна банкова гаранция. Това са много въпроси. Има ли политическа гаранция също така? Всички чакаме отговори”, подчерта президентът, цитиран от БГНЕС.

„Правя срещи с отговорните институции, които имат отношение по въпроса, но по закон те имат отношение постфактум, предстои ми среща и с шефа на Комисията за финансов надзор”, уточни Радев.

„Големият проблем е защо не са извършени проверки предварително, като от месец се знаят потенциалните бъдещи собственици. На практика вече е сключена сделката. Има институции, които по закон отговарят за националната сигурност. Защо Министерството на енергетиката и ДАНС не са извършили по-рано проверки? Въпросът е дали това е непрофесионализъм, некомпетенция или не са се намесили по други причини”, попита Румен Радев.

#ЧЕЗ #здравен министър #здравен министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"