Цветанов: Борисов няма бизнес отношения с Пеевски, президентът му завижда

Цветанов: Борисов няма бизнес отношения с Пеевски, президентът му завижда
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев завижда на премиера Бойко Борисов за външнополитическите му успехи. 

Така шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни въпроса на Радев, отправен задочно към Борисов, дали се среща с депутата от ДПС Делян Пеевски, има ли общи бизнес интереси с него и печелят ли фирми около Пеевски обществени поръчки. Борисов отрече. По думите на заместника му по бТВ днес отговорът показа "изключително голямо държавническо поведение".

"Наблюдавах президента много внимателно - той изглежда притеснен и може би търси провокация. Не може да реализира ангажиментите, които е поел. Защо не говори за Елена Йончева, негов съветник, за която се оказа, че е имала партньор, с който са източвали КТБ?", коментира Цветанов. Твърдението за бизнес отношения между Бойко Борисов и Делян Пеевски е несъстоятелно, обяви зам.-председателят на ГЕРБ.

"Това е манджа, която може да бъде претопляна през годините. Премиерът многократно е заявявал, че няма нищо общо. Когато държавният глава хвърля такива обвинения, има компетентни институции...", каза още Цветанов.

А защо всички се отричат от Пеевски, след като той е само един депутат, зам.-председателят на ГЕРБ уточни: "Имаше обвинения за бизнес интереси, аз за това говоря. Когато президентът няма аргументи, минава на нападки. Това аз го оприличавам в политиката като завист. 

Зад скандала с шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Камен Плочев зам.-председателят на ГЕРБ вижда политическа провокация.

Той уточни, че съдбата на шефа на касата ще се решава след среща на парламентарната група със здравния министър Кирил Ананиев и после, ако се налага – с Плочев. Настоящият управител на НЗОК бил предложен от отстранения здравен министър проф. Николай Петров.

#Румен Радев #Бойко Борисов #ГЕРБ #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »