15 000 нови пътници в метрото със зелен билет

15 000 нови пътници в метрото със зелен билет
A A+ A++ A

15 000 нови пътници са ползвали градския транспорт - предимно метрото, със "зелен билет" на 28 януари. Мярката "карта за лев на ден" в битката с мръсния въздух даде ефект, заяви зам.-кметът по транспорт на София Евгени Крусев по БНТ. 

 

Общо 30 000 души са се възползвали от нея, обясни той. Имахме задачата да снабдим над 500 превозни средства, както и стационарни пунктове в София, на някои места билетите бяха свършили и са зареждани контролно през деня, каза още Крусев.

За замърсяване на въздуха се информира през интернет страницата на Столична община, както и по електрическите табла на спирката, чрез медиите и социалните мрежи. 

Заместник-кметът на София заяви, че всички нови превозни средства на градския транспорт са или на природен газ, или на електричество.

Не купуваме дизелови автобуси, обновяването на автобусния парк тече с пълна сила. Предстои да се закупят 160 нови превозни средства. В момента има около 200 дизелови автобуси в отдалечени линии, които също предстои да бъдат подменени, но засега не е определен срок това да се случи. 

#градския транспорт #"Зелен билет" #Евгени Крусев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »