Правителството на САЩ пак на червено

Правителството на САЩ пак на червено
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Държавната администрация на САЩ за втори път тази година най-вероятно ще прекрати работа, след като Конгресът не можа навреме да гласува новия бюджет, съобщават световните агенции, предаде бТВ.

С огромни трудности текстовете минаха през Сената, където републиканецът Ранд Пол в последния момент отправи редица критики. Сега обаче предстои още по-труден вот за бюджета, който предвижда 300 млрд. долара повече за отбрана и държавни програми за здравеопазване, инфраструктура и борба с епидемията от наркотична зависимост.

Надеждите все пак са бюджетът да е на подпис при президента Доналд Тръмп преди началото на работния ден след няколко часа.Ако това не стане, вероятно голяма част от държавните служители днес ще работят на половин работен ден, за да не бъдат рязко „отрязани” ключови за гражданите услуги.

Критиките към предложената сметка идват не само от демократите, но и от фискалните консерватори сред републиканците, които виждат в бюджета завръщане към големите дефицити от времето на Барак Обама. Традиционната опозиция пък е силно против липсата на ясни решения по въпроса за имигрантите, влезли нелегално в САЩ като деца. Президентът Доналд Тръмп вече заяви, че не поддържа дадените от предшественика си гаранции за оставането им.

#САЩ #бюджет #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »