Философията на Си Цзинпин ще бъде вградена в Конституцията

Философията на Си Цзинпин ще бъде вградена в Конституцията
A A+ A++ A

Китайската комунистическа партия предложи да се вгради в конституцията на страната ръководната философия на президента Си Цзинпин, като по този начин бъде укрепен неговия статут на най-могъщия от десетилетия лидер, информира БГНЕС. 

„Мисълта“ на Си Цзинпин вече е заложена в конституцията на Комунистическата партия на големия конгрес през октомври, което го издига до същия статут като основателя на модерен Китай Мао Цзедун. 

Архитектът на икономическите реформи в Китай Дън Сяопин е единственият друг лидер, чието име се появява заедно с неговия ръководен принцип както в държавните, така и в партийните конституции. 

Централният комитет на партията предложи на двудневна среща „мислите на Си Цзинпин за социализма и китайските особености за нова епоха" също да бъдат добавени към държавната конституция, съобщи агенция Синхуа. 

Конституционната промяна трябва да бъде одобрена от Националния народен конгрес, който се очаква да проведе годишната си пленарна сесия през март. 

Включването на си Цзинпин в конституцията на Комунистическата партия през октомври го доведе вече в пантеона на най-могъщите лидери в страната. 

Конгресът също така обяви нов седемчленен управителен съвет, който не включва ясен наследник на Си Цзинпин, оставяйки впечатлението, че той може да се скъса с последните традиции и да търси трети мандат на поста през 2022 г. 

#философия #Си Цзинпин #лидер #Китай #Мао Цзедун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »