185 населени места в южната част на страната са без ток

185 населени места в южната част на страната са без ток
A A+ A++ A

Най-много населени места без ток са в Хасковско, Смолянско и Пловдивско. Над 60 сигнала за паднали дървета, опасни предмети и скъсани електропроводи са получени в оперативните центрове на пожарната.

Снеговалеж и силен вятър има във Варна, Добрич, Габрово, Кюстендил и Пазарджик.

Получени са сигнали за паднали дървета и висящи опасни предмети от покривите на сградите. Прекъснато е електроснабдяването в селата Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале в района на Смолян.

Затворени за движение са пътищата за Турян, Габрица и Левочево, както и около селата Киселчово, Черново, Мугла, както и Смолян - Пампорово. Със заповед на кмета на община Смолян е обявено бедствено положение.

Поради обилен снеговалеж и силен вятър временно е спряно движението по пътя Варна - Добрич, Добрич - Генерал Тошево - Кардам.

Затворени са проходите Троян-Кърнаре и Шипково-Рибарица.

Над 30 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка, са получени в оперативния център на пожарната в Пловдив. Силният вятър е отнесъл част от покрива на столовата на СОУ "Христо Проданов" в гр. Карлово. Учебните занятия не са прекратени и няма опасност за учениците.

Спряно е движението по пътя Казанлък - Шипка, трафикът е насочен по обходен маршрут през Дунавци и Шейново - Шипка.
Затворен за всички видове моторни превозни средства е Троянският проход.

#ток #Смолянско #Пловдивско #снеговалеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »