Борисов и Таяни: Ще работим заедно за успеха на ЕС

Борисов и Таяни: Ще работим заедно за успеха на ЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни се обединиха около мнението, че успехът на Европейския съюз зависи от съвместната работа на институциите в полза на гражданите и че сътрудничеството между българското председателство и парламента ще бъде мотивирано от тази цел.

Борисов и Таяни се срещнаха непосредствено преди българският премиер да представи в пленарната зала в Страсбург приоритетите на европредседателството ни на Съвета на ЕС.

„Ние отчитаме значимата роля на Европейския парламент за успешното протичане на председателството, защото той представлява интересите на всички европейски граждани и е гарант за легитимността на провежданите политики“, каза Борисов. Преди това в почетната книга на Европарламента той написа посланието на европредседателството ни: „Съединението прави силата“.

Антонио Таяни приветства включването на темата за младежта и за развитието на Западните Балкани като акценти в програмата на председателството, допълват от правителствената пресслужба. Таяни  допълни, че при посещенията си в България е видял „волята на страната ни да постигне напредък по тях, както и съществуването на експертни знания, добри дипломатически и междуличностни контакти, които ще стимулират процесите на интеграция в региона”.

#Бойко Борисов #Антонио Таяни #Европейския съюз #Страсбург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"