Журналист: Убитият в Косовска Митровица политик имаше врагове

Журналист: Убитият в Косовска Митровица политик имаше врагове
A A+ A++ A

Знаково политическо убийство разтърси Косово в понеделник. Изтъкнатият политик Оливер Иванович беше застрелян в Косовска Митровица. А полицията обяви награда от 10 000 евро за информация, която може да допринесе за разкриването на убийството.

„Той имаше врагове, не беше особено долюбван в Белград през годините, беше един от критиците на политиката на Милошевич в Сърбия по отношение на Косово”. Това заяви пред NOVA журналистът Николай Кръстев.

„Той водеше доста умерена политика, предлагаше диалог, компромис в поведението на Белград спрямо Косово, не искаше да има крайно отношение ”, коментира Кръстев.

Според него има кръгове, които не искат да се върви към трайно стабилизиране на Западните Балкани и по-специално Косово.

„Косово е отворена рана. Много трудно беше постигнато съгласие в косовското общество за създаването на правителство. След 13 месеца на отлагане преговорите стартираха вчера, но с фалстарт. След убийството преговорите бяха прекратени и смятам, че скоро няма да бъдат подновени”, допълни Кръстев.

#Косово #Оливер Иванович #Косовска Митровица #Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"