Ветровита и студена неделя

Ветровита и студена неделя
A A+ A++ A

Днес в по-голямата част от страната валежите ще спрат. Слаб сняг ще превалява на места в Западна България и в крайните източни райони. Ще е ветровито и студено с минимални температури между минус 5° и 0° и максимални - между минус 3°и 2°.

Оранжев код за силен вятър е в сила за Бургаското крайбрежие, жълт е кодът над морето край Варна и Добрич. По Бургаско крайбрежието ще духа североизточен вятър 15-20 м/сек. Следобед се очаква обръщане на вятъра от север, постепенно отслабване. Вълнението на морето ще е между 4-5 бала, следобед се очаква спадане до 3-4. Над крайбрежието при Добрич и Варна ще духа североизточен вятър със скорост 12-17 м/сек.


През нощта срещу понеделник валежите от сняг в Западна България ще се усилят. По високопланинските проходи в Западна Стара планина ще има виелици и навявания.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за януари и ще продължи да се повишава.
В планините ще е облачно, ще превалява слаб сняг, на повече места в западната половина на страната. Ще духа умерен и силен предимно югоизточен вятър, по билата на Рила и Пирин – западен вятър. Температури те ще се понижават, максималната на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 9°.

По Черноморието ще е облачно, със слаби превалявания, предимно от сняг. Ще духа силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 1°-5°.

 

#сняг #Западна България #оранжев код #виелици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »