Посланика на САЩ в Пакистан го отнесе заради гневния туит на Тръмп

Посланика на САЩ в Пакистан го отнесе заради гневния туит на Тръмп
facebook.bg
A A+ A++ A

Американският посланик в Пакистан бе привикан в пакистанското МВнР в знак на протест срещу гневния туит на президента Доналд Тръмп, който обвини властите в Исламабад в „лъжи и коварство”, предаде Ройтерс, цитирана отНова.

Посланик Дейвид Хейл бе повикан, за да даде обяснение за коментара на президента Тръмп в социалната мрежа „Туитър”. Говорител на посолството на САЩ в Исламабад потвърди, че е имало такава среща.

Вчера американският президент заяви, че САЩ са постъпили неразумно, давайки на Пакистан над 33 милиарда дола помощ за 15 години.

„Дават убежище на терористите, които преследваме в Афганистан и практически не помагат. Стига толкова!”, написа в „Туитър” върховният главнокомандващ на САЩ.

 

Днес пакистанският премиер Шахид Хакан Абаси ще председателства правителствено заседание, което ще бъде посветено на туита на Доналд Тръмп. Утре военните и граждански лидери на Пакистан ще се срещнат, за да обсъдят влошаването на отношенията със САЩ, които са обтегнати заради предполагаемата подкрепа на властите в Исламабад за мрежата Хакани, която е съюзник на талибаните.

Пакистанските власти считат, че след 2001 г. са понесли повече загуби във войната с тероризма от САЩ. Пакистанският външен министър Хаваджа Асиф отхвърли коментара на Тръмп като „политическо представление за вътрешни цели”, което се дължи на „американски провали” в Афганистан. В последните месеци талибаните печелят все повече територии и извършват все по-големи нападения в Афганистан. Външният министър на Пакистан заяви, че страната му не се нуждае от американска помощ. 

#Пакистан #Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »