Пострадалите от потопа в Камено посрещат Коледа в ремонтирани къщи

Пострадалите от потопа в Камено посрещат Коледа в ремонтирани къщи
A A+ A++ A

Добра новина за пострадалите от наводненията в община Камено през октомври. Повечето семейства ще посрещнат празниците в ремонтираните си домове.

Парите бяха осигурени от SMS-кампанията на БЧК. Стотици доброволци помагаха за възстановяването, а от седмица работи и детската градина в село Черни връх. Средствата осигури омбудсманът Мая Манолова.

В общината са доволни, че тя е успяла да се договори с електроразпределителното дружество да им бъдат опростени сметките, когато са работили влагоабсорбаторите.

Детската градина в Черни връх е била под вода. Ремонтът й е направен с пари бюджета на обмудсмана на републиката. Докато той приключи, децата всеки ден изминавали по 36 километра до съседното село, където ползвали базата. Всички 29 деца спят в нови креватчета. 

А за да не се стига до нови наводнения кметовете са наредили да се почистят речните корита.

"Но има проблем с деретата, които са отговорност на държавата и са извън границите на населените места. Призовавам финансовия министър на отпусне необходимите средства и областния управител на Бургас да бъде по-активен, за да може деретата, за които държавата отговаря, да бъдат приведени в добро състояние", категорична беше Манолова. 

#Камено #БЧК #село Черни връх #Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"