Тръмп на визита във Великобритания през февруари

Тръмп на визита във Великобритания през февруари
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да посети Великобритания през февруари 2018 г., за да открие новото посолство на страната в Лондон, но няма да се срещне с кралица Елизабет II.

Това пише вестник "Дейли мейл", цитиран от Ройтерс.

По-рано тази година премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей покани Тръмп на държавна визита, което предизвика разгорещен дебат в страната.

Близо 2 милиона души се подписаха под петиция, в която се подчертава, че Тръмп не трябва да бъде канен, защото "ще изложи" кралицата. Очакват се протести, ако американският лидер посети Острова.

"Дейли мейл" се позовава на източник в британското правителство, който разкрива, че Тръмп е заявил по време на телефонен разговор с Мей във вторник, че планира да посети Обединеното кралство, за да открие новото посолство - сграда за един милиард долара, която e с изглед към река Темза. Новата сграда ще бъде открита в края на февруари 2018 г.

Говорител на Мей отказа да коментира информацията. Той поясни, че позицията на кабинета за държавната визита не е променена. Датата все още не е договорена.

Първоначално британският лидер покани Тръмп на държавна визита в края на тази година.

#САЩ #Доналд Тръмп #Великобритания #Лондон #Тереза Мей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"