Сестрата на Борисов иска НЗОК да плаща за иновативни лечения

Сестрата на Борисов иска НЗОК да плаща за иновативни лечения
A A+ A++ A

"НЗОК би трябвало да плаща за всички иновативни лечения при тежките и редките заболявания за пациенти, които са здравноосигурени и смятам, че това е справедливо", обясни коментира пред НоваТВ сестрата на премиера Борисов, д-р Красимира Иванова.

Д-р Иванова работи от 35 години в системата на здравеопазването и в момента е началник на отделението по неонатология в столичната АГ болница "Света София".

"Майка ми имаше рак. Тя беше и сравнително късно диагностицирана, когато имаше метастази в цялото тяло. Аз също минах по този път също. Много късно разбрах, че имам тумор в мозъка. Слава Богу, той не беше толкова страшен и успях да оцелея", коментира д-р Иванова.

"Винаги съм казвала, че в медицината не трябва да има политика. На първо място трябва да се гледа ползата за болния човек, с какво може да се помогне и до колко", обясни тя.

Припомняме, президентът Румен Радев определи отхвърлянето на ветото върху бюджета на НЗОК в Народното събрание като цинично и брутално действие. Малко след това премиерът, който се намира в Брюксел, също коментира казуса, който социалистите се заканиха да отнесат към Конституционния съд.

По думите му това, което прави действията на правителството и депутатите, гласували за отхвърлянето на ветото, цинични и брутални е, че само ден преди отхвърлянето на ветото Министерският съвет е "извадил" около 740 млн.лв. в рамките на около 1 час от заседанието си. "Хвърлиха се и изчезнаха по критерии и механизми, които са неясни", посочи още Румен Радев.

#НЗОК #д-р Красимира Иванова #неонатология

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »