САЩ, Китай и Южна Корея са първенци по развитие на интернет

САЩ, Китай и Южна Корея са първенци по развитие на интернет
A A+ A++ A

Китай разработи собствен индекс на глобалното развитие на интернет, става ясно от доклад на Китайската академия за киберпространство. Според комбинираното ниво на развитие първите три места са поделени от САЩ, Китай и Южна Корея. Списъкът е затворен от Нигерия.Документът отбелязва, че системата за оценка има експериментален характер и се основава на статистически данни от различни източници - китайски и чуждестранни. Индексът включва 38 държави от 5 континента, където, според авторите на доклада, интернет е получил най-голямо развитие.

Анализът е извършен, като са взети предвид следните параметри: инфраструктура, иновационен потенциал, общо развитие на индустрията, интернет приложения, киберсигурност и управление на интернет.

Общият брой на потребителите на интернет в света се е увеличил от 1 на 3,8 милиарда от 2005 г. насам, се казва още в доклада. Най-много от тях живеят в Азия (49,7%), но покритието в този регион е по-ниско от средното за света. Най-високата степен на покритие за фиксиран и мобилен интернет понастоящем се регистрира в Северна Америка и Европа.

#Китай #САЩ #Южна Корея #Нигерия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »