Ще продължат ли ремонтните дейности по "Дондуков"

Ще продължат ли ремонтните дейности по "Дондуков"
A A+ A++ A

Крайният срок за ремонта на столичния булевард „Дондуков” дойде, но довършителната дейност по всяка вероятност ще продължи. Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че от днес всеки ден забавяне ще струва на фирмата 70 хиляди лева.

"Комисията е на място и очаквам да констатират нивото на завършване. Ако има необходимост да продължат още малко работа - това вече ще бъде със санкция за забавяне. Моите очаквания са, че ще имат нужда от още някой друг ден за довършване", обясни Фандъкова.


Заради проливния дъжд, който от сутринта се изсипва в столицата  е създадена организация за непрекъснато наблюдение на реки и общински язовири.

Със заповед на кмета на Столична община е въведен общинския щаб за наводнения. Всички аварийни екипи са на терен и извършват обходи и отреагират на сигнали. Във връзка и с възможния силен вятър от общината препоръчват на гражданите да обезопасят незакрепени предмети от своите тераси на домовете или офисите си. Строителните фирми да проверят конструктивните скелета и огради на обектите, които изпълняват.


При наличие на паднали клони или дървета- могат да подават сигнали на телефон 112 или 987 55 55. Не трябва да се изхвърлят отпадъци в речните корита, канали и дерета.

#булевард "Дондуков" #Йорданка Фандъкова #дъжд #общински язовири

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"