Минималната работна заплата става 510 лева

Минималната работна заплата става 510 лева
източник: pinterest
A A+ A++ A

Депутатите приеха минималната работна заплата да стане 510 лева. Беше прието субсидиите на партиите да бъде 11 лева на действителен глас независимо дали партията е представена в парламента, или не, тъй като Воля оттегли своето предложение партиите, които не са парламентарно представени да получават само по 1 лев.

Втори ден продължава гласуването на държавния бюджет в пленарна зала. Остават да се обсъдят преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет.

Вижте прякото включване на Цветелина Катанска.

Освен това депутатите успяха да приемат на второ четене бюджетите на всички министерства, включително и увеличението на парите за заплати в армията и МВР със 155 млн. лева, 330 млн. лева повече за образования, 120 милиона лева повече за наука.

След като депутатите стояха до три сутринта, днес дебатът започна с фалстарт. От партия Воля се появиха с медицински маски в знак на протест срещу негативното говорене.

Те визираха изказване на Иво Христов, Слави Трифонов и Вежди Рашидов. Рашидов излезе на парламентарната трибуна и се извини, като заяви, че неволно е изпуснал обидните квалификации. Днешният парламентарен ден се забавя и заради невъзможността да се събере кворум в началото на деня.

8 часа се обсъжда Бюджет 2018. Опозицията представяше своите предложения, те биваха отхвърляни и приемани текстовете по вносител, т.е. от МС. Това предизвика негативната реакция на БСП, които дадоха нарочна пресконференция.

Жельо Бойчев - депутат от ПГ на БСП: Снощи ГЕРБ и Обединени патриоти скриха дебата за бюджета на страната от българските граждани. Среднощните скандали в парламента изместиха разговора и дебата по предлаганите от БСП алтернативни политики. За съжаление този бюджет запазва сегашната несправедлива данъчна система, липса на каквито и да е реформи с предлагания Бюджет 2018.

От ГЕРБ отказаха да коментира изказванията на Жельо Бойчев и обясниха, че това ще направи Владислав Горанов, след като бъдат приети окончателни текстовете по Бюджет 2018 на второ четене.

#минималната работна заплата #воля #държавния бюджет #пленарна зала #Иво Христов #Слави Трифонов #Вежди Рашидов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »