ДПС и патриотите в исторически сблъсък в парламента

ДПС и патриотите в исторически сблъсък в парламента
A A+ A++ A

Отдалечаваме се от нормалността, алармира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от трибуната на Народното събрание.

Националистите застрашават мира и стабилността в региона, категоричен бе той, а повод за гнева му стана факелното шествие на патриотите от уикенда.

Според него с поредица от факелни шествия, организирани от ВМРО и други националистически организации, се афишира "напиращият реваншизъм този път в рамките на исторически реминисценции, опити на използване на исторически факти като договори, чието действие е отдавна суспендирано от последващи договори".

По думите му това представлява опасен опит за прекрояване на национални граници. Според Карадайъ това е недопустимо, защото отрича основни принципи на нашия общ европейски дом. ДПС остро осъжда този акт и тези действия и категорично настоява Народното събрание и правителството да се разграничат от антидържавните прояви на националистите и да потвърдят категоричната позиция на държавата ни, за която основен приоритет е установяването на траен мир в региона и в Европа, посочи Мустафа Карадайъ.

Мирът и стабилността са в основата на всеки успех на държавата за просперитет и гарантирано бъдеще, убеден е лидерът на ДПС. Те не се даденост и за тях трябва да се полагат усилия, е позицията му. Патриотизмът трябва да е вътре у всеки един от нас и няма нужда от афиширане, обясни Мустафа Карадайъ.
Патриотизмът обединява и сближава, а национализмът разединява и руши, допълни още той.

Реакцията на Обединените патриоти не закъсня.

Юлиан Ангелов от патриотите обвини ДПС, че работят срещу интересите на страната и обслужват чужди интереси. За пореден път се разкрихте, познахте, че сте антибългарска партия, обвини той. Срам, подчерта Ангелов. Той припомни, че за България Ньойския договор е несправедлив и е разделил народа ни. ДПС използвали всякакви номера да очернят патриотите, по мнението му. Вие лъжете и манипулирате, категоричен бе Юлиан Ангелов. Целта на ДПС била да се доберат до властта, но нямало да им се получи. Вие сте вредни за българската държава, каза патриотът. Той припомни, че наближава Коледа - важна дата за партията на Мустафа Карадайъ.

По Коледа в ДПС се случват чудеса, припомни Ангелов. Патриотът нарече ДПС еничари, което му донесе санкция "забележка" от председателя на парламента Цвета Караянчева. Йордан Цонев скочи и поиска за обидата Юлиан Ангелов да бъде отстранен от заседанието.

#ДПС #Мустафа Карадайъ #ВМРО #Обединените патриоти #Юлиан Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"