Близо 3 години след откриването, метростанция летище София протече от снега

Близо 3 години след откриването, метростанция летище София протече от снега
A A+ A++ A

Четвъртък, 2-ри април 2015 година - откриват столичното метро до летище София. Влакчетата са пуснати в движение по новото трасе в 13 часа, а до полунощ всички пътници по новата отсечка пътуваха безплатно.

Млади и стари, деца и внузи правиха кръгчета с новото метро. Министър-председателят Борисов заедно с министрите си и с благодарности към "Началника" откри новото метро и прикани медиите да видят колко урбанизирано е всичко около новата метростанция. 

Ноември 2017 година, 2 години и осем месеца след откриването, при първият сериозен сняг - метростанцията протече. Информацията споделиха граждани във Фейсбук.

Според коментарите и информация, която са получили граждани от Метрополитен: "събира се вода, защото не е покрита цялата метростанция, а не е покрита, защото иначе лятото ще се образува парников ефект".

Друго получено обяснение е, че "не са очаквали да има толкова много навявания и затова не са сложили решетката досега".

От софийския "Метрополитен" обясняват, че локвите са от разтопен сняг, а той е попаднал вътре, защото служителите не са затворили решетката, която пази от сняг и вода. Водата е почистена и решетката ще бъде затворена, след като спре движението.

"Жалузата, която е трябвало да бъде затворена, не е била затворена и по тази причина се е допуснало след това разтопяването на снега да се превърне във вода, тъй като станцията е открита по съображения на "Пожарна безопасност". В случая вятърът е бил достатъчно силен, за да може да вкара снега. Но дори да попадне долу, няма никакъв проблем за движение на влаковете, така че ние нямаме нито една секунда закъснение", обяснява инж. Красимир Савов - заместник-директор на "Метрополитен".

Савов допълва, че този "пропуск, наш пропуск е незатварянето на жалузата. Това ще стане или тази нощ, или утре сутринта, тъй като е необходимо да се преустанови движението, да се изключи напрежението. Тогава може да се качват горе."

Припомняме и казуса с ремонта на ремонта на булевард "Дондуков", където премиерът видя саботаж в изравяне на павета. "Каква деградивна мисъл трябва да имаш - сега да седнем да мислим и да отидем да разровим нещо, да го направим така, че да уязвим на другия ден", коментари Борисов в началото на вчерашното правителствено заседание. 

Припомняме, след близо 6 месеца ремонт, на 17 ноември, движението по бул. "Дондуков" беше възстановено. Ремонтът на емблематичния столичен булевард се превърна в една от най-обсъжданите теми във връзка с ремонтите в София.

Първоначално дебатите започнаха относно това дали по булеварда трябва да се запази паважната настилка и дали да има велоалея.

Остри реакции бяха предизвикани и от начина на ремонтиране на булеварда - столичани скочиха, че трамвайните релси не се поставят по съвременна технология.

#летище София #метро #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »