Цените на петрола продължават да се понижават

Цените на петрола продължават да се понижават
A A+ A++ A

Цените на петрола се понижават в сряда заради съмненията, че ОПЕК и Русия ще договорят удължаване на квотната сделка през цялата 2018 г. и след доклада за неочакван ръст на резервите от суров петрол в САЩ, коментира Bloomberg.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI спадат с 22 цента, или 0,38%, до 57,77 долара за барел, а върху петрола сорт Брент - с 25 цента, или 0,40%, до 62,99 долара за барел към 10:45 ч. българско време.

Според трейдърите WTI поевтинява заради доклада на Американския петролен институт (API) във вторник, който показа, че резервите в САЩ са нараснали с 1,8 млн. барела през седмицата до 24 ноември, достигайки 457,3 млн. барела.

Официалните данни за резервите ще излязат по-късно днес.

Цените на петрола получиха сериозна подкрепа тази година, като Брентът поскъпна с над 40% от средата на 2017 г., заради усилията на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и група други производители, включително Русия, да намалят добива си с 1,8 млн. барела на ден.

Сделката изтича през март 2018 г., но ОПЕК ще се срещнат утре, като очакванията са групата да обсъди начини за удължаване на срока.

Макар че се очаква ОПЕК и Русия да удължат квотите си през цялата 2018 г., те вероятно ще включат опция да преразгледат сделката през юни, казаха източници от ОПЕК във вторник, след като Москва изрази опасения, че пазарът може да прегрее.

Според много анализатори удължаването е нужно, за да се балансират петролните пазари и за да могат да се поддържат икономиките на изнасящите петрол страни.

#петрола #ОПЕК #Русия #WTI

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"