Борисов видя саботаж в изровените павета на "Дондуков"

Борисов видя саботаж в изровените павета на "Дондуков"
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

"Каква деградивна мисъл трябва да имаш - сега да седнем да мислим и да отидем да разровим нещо, да го направим така, че да уязвим на другия ден." Това е коментарът на премиера Бойко Борисов, с който започна днешното правителствено заседание. Поводът са видеозаписите, показващи умишлено разрушаване на новата пътна настилка на столичния булевард "Дондуков", предаде БНТ.

"Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака - да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести... Саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години", казва Борисов пред членовете на кабинета, макар и да не уточнява за кого точно говори.

В разговора се включва и столичният кмет Йорданка Фандъкова според която случаят с изровените павета е престъпление, а Борисов допълва, че това е направено нарочно преди протеста в неделя.

В сценария за саботаж срещу правителството влизат и над 20 фалшиви сигнала за закъсали ТИР-ове след вчерашните снеговалежи. Това става ясно от стенограмата от днешното правителствено заседание.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков докладва за 20 фалшиви сигнала за закъсали автомобили и ТИР-ове.
"Пращаме екипи да помагат, да се отпуши движението, оказва се, че само ги разкарваме. Това не ни е създало трудности в почистването, защото, както всички виждат, беше създадена добра организация и нямаме затворени пътища... Но фалшивите сигнали, първо, че хабят ценен ресурс, отнема се време на екипите, мести се техника, която е нужна за критични участъци - демотивират се хората, които се занимават със снегопочистване".

#Дондуков #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »