Община Хасково няма къде да настани бездомните през зимата

Община Хасково няма къде да настани бездомните през зимата
A A+ A++ A

Община Хасково не е намерила решение на това къде да настани през зимата хората, които нямат дом.

Пред БНР 63-годишният бездомник Петко Ганев обясни, че тази година за втори път ще посрещне зимата без покрив над главата си. Той разказа още, че ще потърси подслон в запустял бивш тютюнев склад, където няма ток и вода.

Мъжът е безработен и има тежко сърдечно заболяване, за което чака решение от ТЕЛК. Докато е бил здрав, той е работил като строител в Благоевград. Преди две години решил да се завърне в родния му град Хасково. Миналата зима Петко едвам преживял в постройка без отопление. Тази зима той е изправен пред същия проблем.

В Добрич вече е намерено решение на този проблем. Кметството се е погрижило да намери място, където нуждаещите се да получат топла храна и покрив.

В Добрич няма лицензиран приют за настаняване на бездомни хора. Въпреки това новата градска управа успява да се справи с този недостатък още миналата година. За целта е пригодена една общинска къща. 
Обзавеждането и оборудването на къщата са осигурени от Областната дирекция на БЧК. Къщата е топла и в нея винаги има течаща вода.

Припомняме, в 18 часа днес ще отвори врати един от столичните Кризисни центърове за настаняване на хора, останали без дом. Кризисният център се намира в квартал "Захарна фабрика", блок 51, Вход "А".

#Хасково #дом #ТЕЛК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »