Изцяло автоматизираната билетна система във Варна

Изцяло автоматизираната билетна система във Варна
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

След приемането на новата транспортна схема на Варна ще заработи изцяло автоматизираната билетна система за всички автобусни линии, ще бъде пуснат и бързият бус коридор. Това съобщи ръководителят на проекта за интергриран градски транспорт Биляна Якова. Тя обаче не се ангажира със срокове, тъй като решението трябва да бъде прието от Общинския съвет, предаде ДАРИК.

Пилотно стартира автоматизираната билетна система. Към момента, тя обхваща само една линия - №10. Билети ще могат да се купуват както от машините на спирките, така и от автоматите вътре в автобусите, поясни Якова. След като се сдобие с билет, пътникът трябва да го валидира на второ устройство в рейса.

В началото във возилата ще има кондуктори, които ще обясняват на пътуващите как работи системата. Инструкции ще дават и стюарди на спирките. 

В момента билетът важи за еднократно пътуване. Когато бъде приета новата транспортна схема, той ще се ползва и при прекачване в рамките на час по един маршрут. От нея зависи и пускането на бързия коридор. Той е изграден и функционира, но все още не е в услуга на гражданите, добави Якова. 

"Девет от десетте компонента на проекта са напълно приключени и по него няма никакви финансови корекции", увери тя. Цялата система ще се следи денонощно от контролен център, който се намира в сградата на Стоматологията.

#Варна #билети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »