Цвета Караянчева е новият председател на Народното събрание

Цвета Караянчева е новият председател на Народното събрание
A A+ A++ A

ГЕРБ официално предложиха Цвета Караянчева за председател на НС.Кандидатурата бе представена в зала от Цветан Цветанов. 138 гласуваха "За"нейната номинация, 3 от БСП бяха против, 71 социалисти гласуваха въздържал се, пише news.bg 

По-рано досегашният председател на парламента съобщи, че Цвета Караянчева най-вероятно ще е новият парламентарен шеф. В кулоарите Димитър Главчев сподели пред медиите, че сам взел решение да подаде оставка.

След разговор с премиера Бойко Борисов, продължил около час, лидерът на ГЕРБ му казал: "Решавай си". Никакъв натиск нямаше към мен, обясни той. Най-вероятният му наследник ще е Цвета Караянчева, както предположи и самият той.

Главчев се чувства жертва на правилника за организация дейността на Народното събрание, тъй като не го е нарушавал, а именно това е било искането за отстраняването му.

Ще си помисля дали да остана в Народното събрание, тъй като малко е трудно очевидно аз и БСП да сме в един парламент, сподели Главчев. Герберите настоявали той да остане на работа в законодателния орган. На него лично обаче щяло да му е трудно да остане на едно място с Корнелия Нинова и Антон Кутев.

Аз неслучайно напускам, защото няма как един човек да бъде срещу цяла партия и то такава със 100-годишна история, наследник на БКП, посочи Димитър Главчев. Аз реших, че е по-добре да избегнем пореден недобър тон, допълни той.

#ГЕРБ #Цвета Караянчева #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »