Съдът отказа да отмени домашния арест на Лазар Влайков

Съдът отказа да отмени домашния арест на Лазар Влайков
A A+ A++ A

Районният съд в Пазарджик отказа да промени мярката на неотклонение "домашен арест" на Лазар Влайков с по-лека.
 
Бившият председател на общинския съвет в Септември е собственикът на оръжието, с което на 31 август т.г във Виноградец бе убит ресторантьора Наско Тонкев. Поради това на Влайков е повдигнато обвинение, че не е упражнил контрол над личния си пистолет, той е попаднал в друго лице, вследствие на което е причинена смърт.
 
Обвинител на днешното дело бе прокурорът от Окръжната прокуратура в Пловдив Светлозар Чераджийски, след като разследването по случая бе прехвърлено там по заповед на Сотир Цацаров.
 
В хода на съдебното заседание стана ясно, че по разследването на смъртта на Тонкев вече е направен следствен експеримент, изготвени са 7 експертизи, повторно са разпитани свидетели, предстоят очни ставки за изясняване на несъответствия в свидетелските показания.

Прокурор Чераджийски отказа да отговори на въпрос  дали следствения експеримент е изяснил кой точно е изстрелял фаталния куршум, убил ресторантьора. Според полицията това е било 6-годишно момченце.

 
Определението за потвърждаване на домашния арест на Лазар Влайков може да се обжалва пред окръжния съд в Пазарджик идната седмица.

#Пазарджик #домашен арест #Лазар Влайков #Виноградец #Наско Тонкев #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"