ВСС дава десетки хиляди лева за популяризиране сред учениците

ВСС дава десетки хиляди лева за популяризиране сред учениците
A A+ A++ A

Висшият съдебен съвет дава десетки хиляди лева, за да популяризира дейността си сред учениците. Решението бе взето на днешния пленум на съвета и е част от обществена поръчка за осигуряване на рекламни и информационни материали. Сред въпросните материали попадат стенни и настолни календари, бележници, както и няколко вида брошури, които да разясняват функциите на основните органи в съдебната власт, пише ДАРИК. 

В прогнозния график през февруари обществената поръчка за осигуряване на рекламни материали за нуждите на Висшия съдебен съвет, е с прогнозна стойност 10 500 лева. В тях влизат купуване на настолни и стенни календари, бележници и различни рекламни брошури. На днешното й гласуване от съвета стойността на поръчката вече беше набъбнала до над 56 000 лева. Това накара някои от членовете на съвета, като например Драгомир Кояджиков, да възразят. "Миналата година пише 10 500 лева без ДДС, а тази година се предлага да е 56 000 лева за 1000 календара, рекламни материали, брошурки".

В голямото нарастване цената се усъмни и Олга Керелска: "Брошура, представяща ВСС - 12 000 броя, брошура, представяща органите на съдебната власт - 12 000 броя, брошура за правата на лицата свидетели и жертви на престъпления - 12 000 броя, брошура, представяща правата на децата - 12 000 броя. Липсва обосновка за необходимостта да се издават всички тези брошури. Най-добрата реклама би трябвало да е нашата работа."

В крайна сметка се оказа, че скокът в размера на средствата идвал от това, че към стойността на обществената поръчка била включена образователна програма, целяща да популяризира дейността на съдебните органи сред учениците. А проектът дори бил награден от Европейската комисия, похвали се Даниела Машева от прокурорската колегия. "Магистратите работят с голямо желание за повишаване на информираността на децата. Работи се предимно с ученици от 8-ми до 12-ти клас, като идеята е да се работи и с по-малки деца", каза тя.

На днешния пленум бе прието и членовете на съвета, които не са от София, да получат жилища с наем до 1000 лева на месец. Досегашният таван от 800 лева бе увеличен с мотива, че цените на имотите скочили драстично в последните години.

#Висшия съдебен съвет #учениците

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"