Глоби за шумни климатици

Глоби за шумни климатици
A A+ A++ A

Нови солени глоби грозят хората в столицата. До 300 лева може да стигне санкцията за употреба на алкохол на обществени места.

Ако пием бира или друг вид алкохол в парка, можем да бъдем санкционирани, в случай че нарушаваме обществения ред, смущаваме околните и извършваме противообществени прояви. Преместването на пейки и разрушаването на парковата мебел също подлежи на глоба.

Бездомниците, които нямат лични карти, но нарушават реда и пият алкохол на обществени места, също ще бъдат санкционирани, онформира NOVA. 

Официално се забраняват и гонките по пустите булеварди на нощна София. Санкциите за джигитите могат да стигнат до 500 лева.

При шумни празненства в жилищни блокове и хвърляне на пиратки след 22:00 часа глобите започват от 100 лева и могат да достигнат 500 лв. А за реда ще следи СДВР.

Новата наредба определя и кога да пускаме шумните уреди у дома си, така че да не пречим на съседите. Иначе може да ни бъде наложена глоба. Друга идея е да се глобяват хората, които изхвърлят боклука си през балконите.

„От страна на вносителите протестите влизат в рамките на Закона за митингите и манифестациите. Там няма забранителен режим. По закон се пуска заявление и кмета разрешава или забранява. Тук обаче става въпрос за нарушения за обществения ред”, коментира Иван Илиев, общински съветник от ГЕРБ. 

#глоби #алкохол #обществения ред #гонки #наредба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »