Евакуираха блок в Бургас след опустошителен пожар

Евакуираха блок в Бургас след опустошителен пожар
A A+ A++ A

Обитателите на жилищен блок на бул. „Христо Ботев” в центъра на Бургас бяха евакуирани, след опустошителна огнена стихия. Пожарът лумнал към 05.30 часа днес, информира ДАРИК. 

Пламъците тръгнали от апартамент на 3-етаж, собственост на 67-годишен мъж. Според първоначалните данни пенсионерът станал призори, запалил цигара, а след това отново заспал, без да загаси угарката.

Огънят най-напред обхванал леглото му, след това захапал пианото до него, а заради отворените прозорци пламъците като тайфун се завъртели из жилището и обхванали за секунди целия апартамент. По това време в дома имало и двама квартиранти- възрастна жена и сина й.

Съседи чули силен пукот, щом излезли навън, видели че от дома излиза дим. В същото време квартирантите изскочили от апартамента. „Огънят беше преградил като стена пътя до банята. Нямаше как да си налеят вода. Тръгнах да нося кофи с вода, но след секунди вече навсякъде гореше”, разказват съседи. 

16-годишно момче, което по това време се прибирало в блока, забелязало пламъците, които излизали от терасите. Огнените езици достигнали три етажа нагоре.

Обитателите на блока позвънили на тел. 112 за помощ. Два екипа на пожарната пристигнали за минути на мястото. Дошла и полиция, МВР-служителите се втурнали по етажите, за да евакуират обитателите на блока. Пожарникари разрязвали с флекс заключените врати, за да достигнат до жилищата на спящите съседи. 

„Бяхме заспали дълбоко след купон. Пет момчета бяхме у дома. Събудихме се от силен трясък. Полицаите разбиха вратата, за да ни извадят от жилището”, разказва друг от живеещите.
 
Пострадали няма. Бързата намеса на огнеборци и полицаи предотвратила още по-сериозни последици.

#Бургас #огнена стихия #цигара #огнеборци #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »