Арестуваните полицаи-наркодилъри от 7-о РПУ са мутри с полицейски карти

Арестуваните полицаи-наркодилъри от 7-о РПУ са мутри с полицейски карти
A A+ A++ A

Полицаи бяха задържани в неделя при акция срещу наркоразпространението. Според разследващите в полицията се оказа, че служителите на Седмо РПУ в София не само са осигурявали чадър над пласьорите на дрога, но и са участвали в рекет, изнудване и взимане на подкупи. Кои са били жертвите им и как са действали разказа в „Здравей, България” главният редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов, предава NOVA. 

„Имаме група от хора, които си създават наркоорганизация в самото РПУ, вместо да се борят с наркоорганизациите на територията на това управление. Става въпрос за двама души – единият е служител на полицията от четири години, а другият – от 15. Те тормозят дилърите в техния район, изземат дрогата им, а след това я дават на свои дилъри да я продават за тях и то на двойно по-високи цени. Разчиствали са сметки за конкретен човек. Те реално не са полицаи, а мутри с полицейски карти”, разказа журналистът.

„Единият полицай се оказа ММА боец. Във Facebook дори не крие връзките си с групата на Радо Ланеца, който е от Бандата с чуковете на Таки навремето, които пребиваха с чукове хора в заведения”, каза още Ангелов.

По думите му двамата полицаи са част от група, която е била арестувана преди една година в същото това РПУ.

Според журналиста подборът при влизането в школата на МВР в „Симеоново” е много нисък. Там се влиза с матура и изпит за физическа подготовка. 

„Деморализацията в МВР е много силна от години в резултат на политическия натиск, който се оказва системно от абсолютно всяка партия в последните 20 години”, на мнение е Слави Ангелов.

#полицаи #акция #дрога #рекет #изнудване #подкупи #Слави Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »