Кобрата отпада за мача с Антъни Джошуа

Кобрата отпада за мача с Антъни Джошуа
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Двубоят между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф няма да се играе. Това обяви промоутърът на британския шампион Еди Хърн, който се е договорил с Карлос Такам за заместник на Кобрата. Всичко се случва, след като българинът получи ужасна контузия. Той имачастично разкъсване на мускул, водещ към дясната му ръка, а възстановяване от подобна травма отнема най-малко месец. Пулев имаше огромно желание да се възстанови, а за тази цел да отложи мача във времето. От щаба на Джошуа обаче не са се съгласили. 

"Кубрат Пулев има контузия в рамото и е аут. IBF слага техния №3 Карлос Такам като задължителен съперник. Сделката е готова и той ще се бие с Антъни Джошуа на 28 октомври", сподели Хърн в "Twitter".

"Вчера следобед получих обаждане от промоутъра на Пулев - Кале Зауерланд. Той ме информира за травмата на своя боксьор и вероятността мача да не се състои. По-късно докторът е потвърдил, че българинът няма да може да излезе срещу Джошуа. По правилата на IBF, в такива случаи мястото на контузения боксьор се заема от следващия в ранглистата, а това е Такам. Още когато обявихме договорката за мач с Пулев, се разбрах с представителите на Такам да започне да тренира и да е готов, ако се наложи. Преди малко се чух с хората от неговия щаб и всички много се зарадваха", обясни подробно ситуацията Еди Хърн.

Така Ей Джей ще излезе да защитава титлите на IBF и WBA срещу 36-годишния боксьор с камерунско и френско гражданство. Хърн заяви, че на клиента му ще му е много трудно, защото цялата му подготовка е била съобразена със стила на Кубрат Пулев.

За мача на "Принсипалити Стейдиъм" в столицата на Уелс бяха продадени над 70 000 билета и много българи щяха да подкрепят Пулев. За нещастие, родната звезда няма да има шанс за втори път да се бори за световната титла в тежка категория. Това е първи случай, в който мач на Кобрата пропада заради негови здравословни проблеми.

#Антъни Джошуа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"