Българските проблеми са различни от тези в Европа според Нинова

Българските проблеми са различни от тези в Европа според Нинова
A A+ A++ A

Човешкият ресурс - на първо място. За това настоя лидерът на БСП за България Корнелия Нинова по време на форум "Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска отбрана", пише NOVA. 

Нинова констатира, че каквато и техника да бъде закупена, ако липсват хората, нищо не правим. 

Лидерът на левицата подчерта, че това, което може да ни обедини, са две неща - ако се съгласят всички, че поставяме на първо място националният интерес на България - да няма война и да не допускаме България да бъде използвана като плацдарм за военни действия и второ, че искаме обединена Европа на една скорост. 

По думите й в Европа различните държави имат различни мнения по въпросите на сигурността и отбраната, тъй като и проблемите са различни. Така у нас проблемите са свързани с демографска катастрофа, социален срив. В Европа - с тероризма и кибератаките.

"Трябва да намерим общи решения и общата европейска отбрана е част от това общо решение", констатира лидерът на БСП. По думите й ние имаме нужда от нова нормативна база и цялостен преглед на отбраната, който да позволи приемането нов закон за отбраната и нов закон за резерва.

Според нея на трето място идва модернизацията. "И трите рода войски имат нужда от модернизация", констатира Нинова и настоя тази нужда да бъде разположена така във времето, че да не натоварва най-бедната страна в ЕС. "Баланс е необходим и разполагане във времето на тези проблеми", посочи Нинова.

 

 

#Корнелия Нинова #БСП #левицата #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"