Красимир Каракачанов: Българската авиация трябва да има своите способности

Красимир Каракачанов: Българската авиация трябва да има своите способности
A A+ A++ A

България отбелязва Празника на авиацията и българските военно-въздушни сили. Авиобаза "Враждебна" отвори врати за посетители, които имат възможност да се докоснат до военните самолети, които са на въоръжение в българската военно-транспортна авиация. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че договорите за поддръжка на машините не са подновени, а е необходимо това да се случи възможно най-скоро, но не се ангажира с конкретни срокове. Военният министър награждава военнослужещи и цивилни, отличили се с висок професионализъм, предава БНТ. 

Българската авиация трябва да има своите способности, първата крачка, казвам моето мнение, което се възприема все по-широко, е модернизация на сега съществуващата авиация, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов. "Ремонт и модернизация. Защото е грехота, това което се вършеше 20 години - да се режат самолети по политически съображения или по някакви други скрити съображения да се отказват изгодни предложения като това на Германия преди десетина години", отбеляза Каракачанов.

По отношение на проекта за закупуване на нов боен самолет министърът заяви, че на заседание на Съвета по отбрана утре ще се обсъди този въпрос.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Бъдещето на българската авиация зависи от волята на политическото ръководство на държавата. Лично моето мнение е, че ние трябва да вървим към закупуването на нов самолет. БНТ - Какъв? На въпроса какъв - нов! Когато има изискване за нов, предложенията които ще получим... Сумата е фиксирана от парламента още 2016 г. - 1 млрд. и 500 хил. лева, в тази рамка, който предложи най-добрите условия за нов самолет... Утре имаме съвет по отбрана, на който този въпрос и въпроса за брулената машина ще бъдат обсъдени.

#България #авиобаза #Красимир Каракачанов #съвета по отбрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »