Българите във Великобритания работят главно в строителството и банковия сектор

Българите във Великобритания работят главно в строителството и банковия сектор
A A+ A++ A

Българите във Великобритания работят главно в сферата на строителството, хотелиерството и ресторантьорството. Това сочат данни от последния доклад за емигрантите на Националната статистическа служба на Острова, съобщи news.bg 

Статистиката показва още, че около 25% от българите и румънците в Обединеното кралство се осигуряват самостоятелно. 

Според данните не малък процент на нашенците, които са ангажирани във един от най-добре развитите сектори във Великобритания - този на финансовите услуги. На базата на статистическите изчисления The Guardian посочва в своя публикация, че около 18% от българите работят във банковия и финансовия сектор. Медията съобщава още, че концентрацията на нискоквалифицирана работна ръка (бел. ред. - на българи и румънци) се отразява на средните нива на заплатите.

Според националната статистика нашенците печелят по средно 8.33 паунда на час при средно 11.30 паунда на час за британците. 

В докладът се посочва още, че броят на румънците и българите напуснали Обединеното кралство се е увеличил с близо 80% от 230 хиляди през 2014 година до 413 хиляди през миналата.

На Острова има около 11 500 безработни българи и румънци. Припомняме обаче, че според същата статистика от общия брой на българи и румънци във Великобриатния едва 22% са българи, а останалите 78% - граждани на Румъния.

#Великобритания #строителството #данни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »