Как се мамят публични личности с обещания за евтини самолетни билети

Как се мамят публични личности с обещания за евтини самолетни билети
A A+ A++ A

Над 40 измамени от фантом в интернет. ГДБОП разследва кой стои зад профила на Александър Николов.

В заплетена схема мъжът е завлякъл десетки журналисти  с пари и обещания за евтини самолетни билети, информира NOVA. 

„Ние започнахме да поддържаме контакти с него, след като търсихме самолетни билети до Мексико и обратно. Трябваха ни шест самолетни билета. Препоръча ни го наш познат, който се е възползвал от услугите му и вече е летял с по-евтини билети. Не е случайно”, разказа в студиото на „Здравей, България” Валя Креймър, жертва на схемата.

А каква е схемата на измамата?

„Платихме във фирмата, на която той ни посочи банковата сметка. И преведохме парите – 3850 лева. Той после ни изпрати самолетните билети. И най-странното е, че той не фигурира никъде в работата, която върши. В тази фирма има 12 съдружника. Ние плащаме на практика на управителя на фирмата, както ни беше казано. Проверихме фирмата и нямаше нищо съмнително в нея. Нямам представа дали хората, които работят в тази фирма, са замесени или не”, добави Валя Креймър, жертва на измамната схема.

„Измами ме с два самолетни билета от по 300 евро. Познавам този човек от 2013 година през Facebook. Между нас никога не е ставало дума за пари или самолетни билети”, разказа Александър Николов, жертва на измамната схема.

#фантом #интернет #Александър Николов #журналисти #пари #евтини самолетни билети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »