Спор за топче е причината за боя, след който ученик остана без далак

Спор за топче е причината за боя, след който ученик остана без далак
A A+ A++ A

Шестокласник остана без далак след сбиване в училище в Шумен. Директорът на СУ "Йоан Екзарх Български" Валентина Тодорова разказа, че това се е случило по време на четвъртия учебен час в понеделник. В този момент тя била в кабинета на педагогическия съветник. Дошли 3 момчета, които съобщили, че имало сбиване в часа по математика. 

Това е практика - когато има инцидент по време на час, учениците отиват при педагогическия съветник, за да може той да разговаря с тях и да вземе адекватни решения. Красимир се оплакваше от силни болки в корема и бе пребледнял. Това ни даде повод да идем при фелдшера и там му оказаха първа помощ на детето, след което веднага се обадихме на родителите, разказа директорът.  

Според Валентина Тодорова за децата отговарят родителите и затова е редно те да са на място, за да се вземе решение как да се процедури при такива инциденти.

Причината за сбиването между двете момчета е топче. Учителката се е намесила, разтървала ги е и ги е изпратила при педагогическия съветник. След като направихме проверка по случая, смятам, че учителят е взел адекватни мерки, каза още Валентина Тодорова.

Детето в момента е в стабилно състояние, последствията не би трябвало да са фатални за по-нататъчния живот на детето, каза д-р Атанас Атанасов и обясни, че след отстраняването на далака останалите органи поемат неговите функции.

Анелия Иванова е майка на пострадалия Красимир. Тя разказа, че била в къщи, когато я потърсили. "Готвех и телефонът бе в хола, когато видях, че са ме търсили, облякох и веднага отидох в училище. Казаха ми, че без мое разрешение не могат да викат линейка", разказа тя.

 

 

 

#шестокласник #далак #сбиване #училище #Шумен #първа помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »