С какво се занимава Обама сега ?

С какво се занимава Обама сега ?
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

По-малко от година след напускането на Белия дом Барак Обама започна да осребрява опита си на Уолстрийт. Практика, която, нека да припомним, бе повод за критики срещу Хилари Клинтън по време на последната предизборна кампания, предаде ДАРИК.

Бившият президент демократ в понеделник идната седмица ще бъде звездата на конференция, събираща елита в сектора на здравеопазването, организирана от инвестиционната банка Cantor Fitzgerald в Ню Йорк от 25 до 27 септември, съобщиха два източника на АФП. Очаква се Обама да произнесе реч на форума и след това да отговаря на въпроси, свързани със здравеопазването, допълниха същите източници, пожелали анонимност.

За това представяне, което вероятно няма да превиши два часа, той сигурно ще получи близо 400 000 долара, заяви един от източниците. През август първият чернокож президент на САЩ участва също в среща на високо равнище, за която получил такъв хонорар.  Обама записа в автобиографията си и друга реч, произнесена миналата седмица във Вашингтон на конференция, организирана от американския фонд Carlyle.

Тези речи са първите, които Барак Обама произнася на Уолстрийт, след като на 20 януари напуска Овалния кабинет. От май обаче той е получил възнаграждения за шест други изяви на престижни форуми в Италия, Германия, Шотландия, Канада, Индонезия и Южна Корея.

Очаква се Обама да влезе в тази роля и на конференции, събиращи представители на световния елит на 29 септември в Торонто и през януари в Ню Йорк в една синагога. "Платените речи позволиха на президента Обама да осигури 2 милиона долара за програми за образование и подпомагане при намиране на работа на необлагодетелствани младежи от Чикаго", написа до АФП Кевин Люис, говорител на бившия президент.

#Обама #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »