Убиват ли заради допинг в Русия

Убиват ли заради допинг в Русия
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Новият шеф на руската антидопингова агенция РУСАДА Юрий Ганус разбуни духовете в страната с шокиращо изказване. Той говори за почти едновременната смърт на двама свои предшественици в организацията, която според него не е плод на случайността. Бившият председател на Изпълнителния съвет на РУСАДА Вячеслав Синев бе намерен мъртъв през февруари 2016 година, а малко по-късно си отиде и бившият изпълнителен директор на агенцията Никита Камаев. Новият бос намекна за убийства на двамата членове, пише Sporta.bg

"Знам историята, но не и в пълни детайли. Това, което мисля е, че двама бивши членове на оперативното ръководство не могат да си отидат просто така.

Нямам факти и като юрист мога да кажа, че до доказване на противното, нищо не може да се твърди. Това е отминала ситуация, цялата антидопингова агенция беше дисквалифицирана за грешките си, които няма да бъдат повторени", заяви Ганус, цитиран от offnews.

Руската антидопингова агенция е строго следена организация заради стотиците провинения на спортисти в страната, хващани с допинг. Доста местни атлети не бяха допуснати до Олимпиадата в Рио, а сега стотици руснаци може да не намерят място на Зимните игри в Пьончан (Южна Корея). Русия въобще не е член на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ), тъй като именно заради допинга бе изключена от нея, а местните атлети се състезават под неутрален флаг. От Ганус сега зависи да върне доверието на целия свят към руския спорт.

"Това е най-важната задача пред РУСАДА - да покаже, че е независима организация, която не се поддава на влияние на държавни органи, спортни организации, а работата й е да защити репутацията на чистите спортисти", сподели Юрий Ганус.

#допинг #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »