Тереза Мей свика извънредно заседание

Тереза Мей свика извънредно заседание
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Британският премиер Тереза Мей свика среща на извънредния правителствен комитет COBRA във връзка с терористичната атака в лондонското метро, съобщи „Скай нюз”, цитирана от БГНЕС. Заседанието ще се състои в 13:00 ч. местно време (15:00 часа българско време), информира НОВА.

По-рано министър-председателят изрази съчувствие към пострадалите при инцидента.

"Моите мисли са с тези, които са ранени в станция „Парсънс грийн”, и службите за спешна помощ, които смело реагират на тази терористична атака", написа тя в Twitter.

Припомняме, че взрив избухна в лондонската метростанция „Парсънс грийн”. Вестник „Метро” съобщи за хора с изгаряния по лицето. Станцията е затворена, районът е отцепен. Полицейски и медицински екипи са на мястото. Лондонската пожарникарска служба съобщи, че сигналът за експлозията е получен в 08:21 ч. местно време.

От март до този момент Великобритания бе обхваната от вълна от терористични атаки, при които са загинали десетки души. Нивото на терористичната заплаха сега е определено като "сериозно".

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството на България в Лондон: + 442075813144 и + 442075849400.

 

 

#Тереза Мей #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"