Във Франция задържаха лица, свързани с мароканска терористична клетка

Във Франция задържаха лица, свързани с мароканска терористична клетка
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Френските органи за сигурност са успели да обезвредят тази седмица терористична клетка, действаща близо до Париж благодарение на информация, предоставена от мароканските спецслужби, съобщи в. „Ал Ахдас ал Магрибия”, цитиран от ТАСС и БГНЕС.  

По данни на изданието, близо до френската столица са били арестувани трима души по подозрение за връзки с членове на терористична мрежа, ликвидирани наскоро в Мароко. 

При обиски във Вилжюиф, предградие на Париж, френските сили за сигурност откриха взривни вещества и технически средства, които са принадлежали на обвинени за терористична дейност лица, съобщава „Ал Ахдас ал Магрибия”. 

Следствието не изключва арестуваните във Франция лица, двама от които са от марокански произход, да са свързани с престъпниците, извършили през август атентати в Каталуния. 

В момента силите за сигурност на Мароко работят в тясно сътрудничество с европейски колеги за установяване и обезвреждане на законспирирани активисти на терористични мрежи. 

На церемония по официалното встъпване в длъжност на новия генерален директор на Главното управление за вътрешна сигурност Лоран Нюнез вътрешният министър Жерар Колон обяви, че от началото на годината органите на реда са предотвратили 11 атентата. Последната операция е проведена миналата седмица в град Сент Уен. Там беше заловен човек, който планирал нападения срещу служители на силите за сигурност. 

#терористична клетка #Париж #терористична мрежа #Мароко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"