Путин: Кризата около КНДР може да доведе до световна катастрофа

Путин: Кризата около КНДР може да доведе до световна катастрофа
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин предупреди, че ще се случи глобална „катастрофа”, ако не се намери дипломатическо решение за Северна Корея и добави, че налагането на по-нататъшни санкции на Пхенян ще е безсмислено, защото по думите му севернокорейците биха предпочели „да ядат трева пред това да се откажат от ядрената си програма“. Коментарът на Путин, предшестван от международна среща на високо равнище в Китай, беше направен след като САЩ призоваха за „възможно най-тежки санкции” срещу Северна Корея заради теста на водородна бомба в неделя, информира БНТ.

Путин каза, че Русия „осъжда” действията на КНДР като „провокативни”, но призова за диалог по кризата и подчерта, че всякакви други действия ще доведат до ескалация на ситуацията, а може да се стигне и до световна катастрофа с множество жертви. Руският президент добави, че Пхенян няма да се откаже от ядрената си програма, освен ако не се чувства в безопасност.

Владимир Путин: А как може да се установи сигурността? С възстановяването на международното право. Трябва да настояваме за диалог между всички заинтересовани страни.

По-рано днес на срещата в рамките на БРИКС руският президент поиска да се разположат миротворци на ООН в Донбас, Източна Украйна.

#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"