Тодор, който нападна незрящи: Домашният арест ми се отразява зле, наддадох на тегло

Тодор, който нападна незрящи: Домашният арест ми се отразява зле, наддадох на тегло
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Младият мъж, който нападна слепи туристи, обжалва мярката си за неотклонение - "домашен арест". През юни кадри показаха как 21-годишният Тодор Маринов напада група незрящи летовници и удря водача им в Стария Несебър.

„Искрени и дълбоки съжаления. Нямам намерения да възпрепятствам разкриването на истината. Стриктно ще си спазвам мярката. Но домашният арест не ми се отразява добре. Наддадох на тегло, което не е добре за здравословното ми състояние. Нямам възможност за движение“, заяви в Бургаския окръжен съд Маринов.
 
Той бе задържан за нападението в края на на юни, впоследствие бе пуснат под парична гаранция от 3000 лева, а накрая мярката му за неотклонение бе изменена в домашен арест.
 
Днес адвокатът му настоя Тодор да бъде пуснат срещу подписка. Причините - ако мярката му бъде продължена, тя ще се превърне в предварително наказание.
 
Защитата обвини прокуратурата в Несебър в бездействие, тъй като за изминалите месеци разследването така и не е финализирано. Освен това Тодор е студент и домашният арест ще попречи на обучението му.

 Очаква се становището на съда.

#слепи туристи #домашен арест #Тодор Маринов #стария Несебър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"