Първата част от„ Дондуков” ще бъде отворена до 15 септември

Първата част от„ Дондуков” ще бъде отворена до 15 септември
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Първата част от ремонтирания бул. „ Дондуков” ще бъде отворена до 15 септември, това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Паважната настилка от „Сердика”  до улица „Раковски”, както и от бул. „Васил Левски” до улица „Кракра” ще бъде готова до началото на учебната година, когато се очаква трафикът в София да бъде по-натоварен.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че има всички гаранции, че по реконструкцията на столичния булевард „Дондуков” се работи в срок и до началото на учебната година ще бъдат отворени основни участъци от него. Тя допълни, че по ремонта не може да се работи денонощно,тъй като в района има много жилищни сгради, но призова жителите на квартала да проявят разбиране заради причинения  шум. Зам.-кметът по транспорт на София Евгени Крусев разясни, че предстои затваряне на друг участък от булеварда.

"От улица "Сердика" до улица "Раковска" ще приключи до първия учебен ден. Също както и частта от бул. "Васил Левски" до ул. "Кракра". Когато приключат тези два участъка се започва работа в участъка между ул. "Раковска" и бул. "Васил Левски", който трябва да е готов края на октомври - началото на ноември.", обясни той.

Крусев разказа и какви са плановете за велоалеята по булевард „Дондуков”, както и по други главни пътища в столицата.

"По бул. "Дондуков" велоалеята е от южната страна на булеварда. Двупосочна с ширина 2,5. Като идеята е тази велоалея да бъде продължена посока Ларгото, където да се свърже с велоалеята, която идва от "Тодор Александров" и с предвидената по устройствен план велоалея, която идва от Лъвов мост по бул. "Мария Луиза". Там да се образува нещо, като велосипедно кръстовище. А в другата посока ще бъде продължена най-вероятно по бул. "Дондуков" и моста Чавдар.

#Йорданка Фандъкова #булевард "Дондуков" #Евгени Крусев #велоалея

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"