Хакери атакуваха сайта на „Уикилийкс”

Хакери атакуваха сайта на „Уикилийкс”
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Сайтът на „Уикилийкс” беше подложен на успешна атака от саудитската хакерска група „Ауърмайн”. Групата стана известна с хакването на профилите на известни личности и организации в социалните мрежи, информира бТВ.

Според тяхно изявление в „Туитър” сегашната атака е подготвяна няколко месеца.

„Здравейте, това е „Ауърмайн”, не се притеснявайте това е просто тест... дрън-дрън, о чакайте, това не е тест на сигурността! „Уикилийкс”, спомняте ли си момента, когато ни предизвикахте да ви хакнем? „Анонимните”, спомняте ли си, когато се опитахте да ни разкриете чрез фалшива информация, че сме хакнали „Уикилийкс”? Ето! Една група победи всички ви! Нека да направим хаштага  #WikiLeaksHack известен в „Туитър”, гласеше съобщението което виждаха посетителите на „Уикилийкс”.

Мишени на „Ауърмайн” са били профилите на компании като „Нетлфикс”, Ейч Би Оу, „Сони” , „Марвел” , „Гугъл”, както и на известни личности като шефа на „Фейсбук” Марк Зукърбърг, директора на „Гугъл” Сундар Пичаи, бившите шефове на „Туитър” Дик Костоло и Ев Уилямс. Техни мишени станаха и футнолните клубове „Барселона” и „Реал” (Мадрид).

„Хакнати сте от екипа на „Ауърмайн” , следващия път не споделяйте фалшиви новини за нас, сега притежаваме базата ви данни. Следващия път ще я направим публична, ако се закачате с нас”, написаха тогава те.

От „Уикилийкс” за момента не са излезли с официално становище по случая.

#хакери #„Уикилийкс”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"