Зрелищна и екстремна акция на "Грийнпийс" във Варна

Зрелищна и екстремна акция на "Грийнпийс" във Варна
източник: pinterest.com
A A+ A++ A

Зрелищна и екстремна акция на екоактивисти на „Грийнпийс” във Варна. Огромен транспарант беше пуснат от Аспаруховия мост. Така защитниците на природата привлякоха внимание към кампанията "Свободни от пластмаса".  

Единствено екип на NOVA бе допуснат до акцията, пазена в тайна от властите и полицията.

Ветроходът на „Грийнпийс” е у нас в рамките на кампанията "Свободни от пластмаса". Екоактивистите на тази организация успяха да привлекат към внимание към себе си веднага след пристигането си.

Катерачи от 11 страни на Европа успяха през нощта незабелязано да разположат оборудване и огромен навит транспарант под Аспаруховия мост.

Подготовката за атрактивната акция тече през цялата нощ. Взети са и мерки за безопасност - има предупредителна лента, а всеки, минаващ под моста, трябва да сложи каска.

Спускането на транспаранта изисква часове усилия и специални умения. Всички рискуват да бъдат арестувани заради специфичното място и опасността.

Посланието остана на моста около час, а след спускането му имаше и полицейски проверка. В същото време ветроходът на „Грийнпийс” се подготвя за престоя си във Варна. Екипажът води жена - Хети Гинън, а това е първото й плаване с "Войнът на дъгата" като негов капитан.

По време на плаването в Черно море екоактивистите от ветрохода правят мониторинг на натрупаните отпадъци в Черно море. Този път акцията се размина без проблеми с полицията, а техният прочут кораб остава на Морската гара във Варна, за да могат всички хора да го разгледат през уикенда.

#Варна #акция #екоактивисти #"Грийнпийс" #транспарант #Аспаруховия мост #ветроход

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »