Гладни мечки нападат градове в Румъния

Гладни мечки нападат градове в Румъния
източник: pinterest.com
A A+ A++ A

Гладни мечки все по-често слизат в градовете в съседна Румъния, за да търсят храна, предават BBC и Euronews. От началото на годината в окръг Харгита след нападения от дивите животни са хоспитализирани седем души.

Местните хора в окръзите Харгита и Прахова се оплакват, че срещат мечки много по-често в сравнение с преди. Някои се радват на случващото се, но мечките са непредсказуеми и много хора са обезпокоени, че може да се стигне до трагедия.

От началото на тази година повечето от случаите (37 случая), са свързани с нападение на мечки над овце. При останалите случаи дивите животни са нападали добитък. Седем души обаче са хоспитализирани в окръг Харгита, след атаки на мечки. Повечето от пострадалите са овчари. Около 60% от кафявите мечки в Европа са в Румъния и наброяват около 7000. 1 400 от тях живеят в планините около Харгита. 

Стотици хора се събраха пред Министерството на околната среда в Букурещ през юли с искане да им бъде разрешено да убиват мечки, за да се защитят. Министерството отговори с предложение за избиване на 140 животни при ограничени случаи, въпреки че кафявите мечки са защитен вид в Румъния. 

#мечки #Румъния #храна #нападения #животни #защитен вид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »