Не е удачно да се учи през юли, според гимназиалн учител

Не е удачно да се учи през юли, според гимназиалн учител
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Не е удачно юли да има учебен процес, такова мнение изрази пред Дарик директорът на русенската математическа гимназия Митко Кунчев.  Възпитаници на училището спечелиха четири медала и голямата купа на международната олимпиада по математика в Сингапур, пише ДАРИК.
 
По предложението на просветното ведомство учениците да учат със седмица повече, но да иматпо-големи ваканции, директорът посочи, че преди да се направят подобни промени, трябва много внимателно да се обсъдят. "Има много дълбоки традиции образованието в България и всякакви промени от този характер пред да се направят, трябва много внимателно да бъдат обсъдени и аргументирани", каза Кунчев.

По думите му трябва да се има предвид освен фактора традиции и какво се цели с такава промяна.

Според него не е удачно и сериозно през юли да тече учебен процес. "30 юни е крайна дата, след която и поради климатичните условия в страната воденето на учебния процес не е в много добри условия", каза школският директор. Освен това практиката показва, че много ученици от 11 клас още от 1 юли започват да работят и според Кунчев, това е достатъчно важно.

Дали обаче може да се започне седмица по-рано? "Трябва да се има предвид все пак, че учителите имат отпуски, които трябва да вземат. По-скоро би било възможно малко по-рано да започне учебната година, отколкото да се учи през юли, според мен", каза Кунчев по повод друга идея, която пък идва от работодателски организации - учебната година да започва от 1 септември.

#юли #директор #училище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"