Популяризирането на европейски програми замразено от две правителства

Популяризирането на европейски програми замразено от две правителства
Източник: pixabay
A A+ A++ A

За половин година две правителства – служебното “Герджиков” и третото правителство на Бойко Борисов тотално замразиха популяризирането на европейските програми. Това се разбира от месечната справка на Единния информационен портал на Структурните фондове на ЕС, предаде БГНЕС.

Според европейските изисквания, част от бюджетите на еврофондовете са предвидени за закупуването на рекламно време в медиите и други дейности, които трябва да покажат ползите от членството в ЕС. Липсата на медийни договори може да стане повод за налагането на санкции.

За момента нито един от министрите в правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти не е сключил нито един договор за информация и публичност на европейските програми. От служебното правителство на “Герджиков” – двама министри са сключили по един договор. Това са служебният икономически министър Теодор Седларски, който е одобрил разходването на над половин милион лева за провеждането на информационни събития, както и служебният образователен министър Николай Денков, който е допуснал договор под 6000 лв.

Последните “договори за медии”, според справката на администрацията, са сключвани от министрите във втория кабинет “Борисов”. Това е ставало в месеците октомври 2016 г. – януари 2017 г. 


#ЕС #правителство #договор #програми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »