Скандал избухна на протеста в Асеновград

Скандал избухна на протеста в Асеновград
Източник:vibox7
A A+ A++ A

Близо 10-дневните протести в Асеновград срещу ромите-биячи, белязани с етнически привкус, започнаха да се израждат заради намесата на външни неканени елементи, съобщава бТВ. Скандал избухна на протеста в Асеновград  минути преди приключването му снощи. Повод за него стана опитът на няколко малки групи да диктуват маршрута на шествието, което вбеси част от протестиращите граждани.

Това доведе до разделение на гражданския протест, започнал преди повече от седмица, след като група цигани нападнаха и биха деца в гребната база край Асеновград. Малка група с мегафони и озвучителна уредба, представящи се за русофили и православни патриоти, се опита да направлява шествието.

Вместо протестът да остане пред основния полицейски кордон, имаше призив хората да се върнат пред сградата на общината. Така около 22 ч. шествието се разпадна. На протеста бяха прочетени думи в подкрепа от българите от Македония, Бесарабия и Банат. Присъстващите събираха пари и за лечението на пребития в Смолян младеж преди няколко дни, който се оказва здравно неосигурен.

#Асеновград #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"