20 години затвор за виновника за катастрофата край Монтана

20 години затвор за виновника за катастрофата край Монтана
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Окръжната прокуратура в Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу турския шофьор на товарен камион Серкан Ч. (38 г.) по чл.343 от НК, който предвижда от 5 до 20 години затвор за причинена от него тежка катастрофа с автобус, смърт и телесна повреда на няколко души, пише ДАРИК.


На 3 май т.г. мъжът пътувал от Германия към Турция с товарен камион с прикачено ремарке като преминавал в участък от главен международен път Е-79 между Видин и Монтана. Край село Смоляновци в община Монтана той се движел с 98 км/ч при ограничение за тежкотоварни камиони от 70 км. Валял е проливен дъжд и пътната настилка е била хлъзгава. Турският шофьор навлязъл в лентата за насрещно движение на завой и видял идващ срещу него автобус, превозващ пътници по линията София - Белоградчик.

Серкан Ч. направил рязко движение на дясно и избегнал челния удар, но прикаченото ремарке се завъртяло на шосето и ударило автобуса. От удара автобусът излетял в близката нива, жена на 21 години от Белоградчик загинала на място, а 8 от другите пътници били ранени. Сред ранените била и жена в напреднала бременност, на която се наложило преждевременно раждане.

#Монтана #съд #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"